Owce spod Ślęży

Jagnięcina lub baranina na ruszt lub brytfanny? Chętnie udzielę wskazówek jak przyrządzać 😎 Paweł Kołodziejczyk promuje swój lokalny biznes “OWCE spod ŚLĘŻY”, czyli jagnięcina, baranina i owcze sery 🐏 🐑 🧀

Prowadzimy zarejestrowaną hodowlę owiec z opieką weterynaryjną. Owce wypasają się na podgórskiej świeżej soczystej trawie, dokarmiane są smakołykami (siano, owies, kukurydza, okopowe, jabłka, suchy chleb). Hoduję rasy mięsne:

  • Shropshire
  • Ile-de-France
  • Suffolk
  • Merynos
  • Berrichon du Che
  • Texel
  • Dorper
  • Polska owca pogórza
  • Owca wielkopolska

Nabiał wyłącznie z mleka owczego.

AKTUALNA OFERTA:

  • jagnięcina, baranina 35 zł kg tuszy
  • podroby jagnięce/baranie 20 zł/kg (wątroba, serca, nerki, żołądki, płuca, ozorki, jądra)
  • kości piszczelowe 10 zł/ kg (na zamówienie)
  • łój owczy 20 zł/kg (na zamówienie)
  • polędwiczki jagnięce (najchudsze mięso) 100 zł/kg

W cenie rozbiór na poszczególne wyręby. Minimum logistyczne – półtusza. Przeciętna waga tuszy jagnięcej 15-25 kg, półtuszy 8-13 kg, tuszy baraniej 40-65 kg, półtuszy baraniej 20-35 kg.

W ofercie również SERY OWCZE:

  • bunc po góralsku wędzony 12 zł/100g (formy o wadze 35 dkg)
  • bunc po góralsku 11 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
  • bunc w przyprawach 12 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
  • bryndza 10 zł/100g (formy o wadze 50 dkg)
  • oscypek owczy 65 zł/szt (65-75 dkg)
  • gałka owcza 25 zł/szt (22-25 dkg)
  • mleko 20 zł/l (3,50 zł kaucja za butelkę)
  • jogurt 10 zł/200 ml
  • halloumi, feta 13 zł/100g (formy o wadze 35-40 dkg)
  • twaróg 10 zł/100g (formy 50 dkg)
  • koryciński 12 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
  • bunc zwykły 12 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
  • bunc wędzony 13 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
  • ricotta 11 zł/100g (formy 50 dkg)

Seryna mniejsze kawałki, minimum logistyczne zamówienia na kwotę – 100 zł.

Odbiór w Sulistrowiczkach lub dowóz do klienta za symboliczną opłatą – 20 zł.

Zamówienia proszę składać w komentarzach, na Messenger/Facebook lub telefonicznie 692 134 927

Poniższe zdjęcia dla uwagi, m.in.: solanka z jagnięciną, oscypek, bunc w przyprawach, bryndza, pierogi z bryndzą, feta,  jagnięcina na ruszcie.

Zapraszam i pozdrawiam! 🙂