Jagnięcina lub baranina na ruszt lub brytfanny? Chętnie udzielę wskazówek jak przyrządzać 😎 Paweł Kołodziejczyk promuje swój lokalny biznes “OWCE spod ŚLĘŻY”, czyli jagnięcina, baranina i owcze sery 🐏 🐑 🧀
Prowadzimy zarejestrowaną hodowlę owiec z opieką weterynaryjną. Owce wypasają się na podgórskiej świeżej soczystej trawie, dokarmiane są smakołykami (siano, owies, kukurydza, okopowe, jabłka, suchy chleb). Hoduję rasy mięsne:
- Shropshire
- Ile-de-France
- Suffolk
- Merynos
- Berrichon du Che
- Texel
- Dorper
- Polska owca pogórza
- Owca wielkopolska
Nabiał wyłącznie z mleka owczego.
AKTUALNA OFERTA:
- jagnięcina, baranina 35 zł kg tuszy
- podroby jagnięce/baranie 20 zł/kg (wątroba, serca, nerki, żołądki, płuca, ozorki, jądra)
- kości piszczelowe 10 zł/ kg (na zamówienie)
- łój owczy 20 zł/kg (na zamówienie)
- polędwiczki jagnięce (najchudsze mięso) 100 zł/kg
W cenie rozbiór na poszczególne wyręby. Minimum logistyczne – półtusza. Przeciętna waga tuszy jagnięcej 15-25 kg, półtuszy 8-13 kg, tuszy baraniej 40-65 kg, półtuszy baraniej 20-35 kg.
W ofercie również SERY OWCZE:
- bunc po góralsku wędzony 12 zł/100g (formy o wadze 35 dkg)
- bunc po góralsku 11 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
- bunc w przyprawach 12 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
- bryndza 10 zł/100g (formy o wadze 50 dkg)
- oscypek owczy 65 zł/szt (65-75 dkg)
- gałka owcza 25 zł/szt (22-25 dkg)
- mleko 20 zł/l (3,50 zł kaucja za butelkę)
- jogurt 10 zł/200 ml
- halloumi, feta 13 zł/100g (formy o wadze 35-40 dkg)
- twaróg 10 zł/100g (formy 50 dkg)
- koryciński 12 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
- bunc zwykły 12 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
- bunc wędzony 13 zł/100g (formy o wadze około 35 dkg)
- ricotta 11 zł/100g (formy 50 dkg)
Seryna mniejsze kawałki, minimum logistyczne zamówienia na kwotę – 100 zł.
Odbiór w Sulistrowiczkach lub dowóz do klienta za symboliczną opłatą – 20 zł.
Zamówienia proszę składać w komentarzach, na Messenger/Facebook lub telefonicznie 692 134 927
Poniższe zdjęcia dla uwagi, m.in.: solanka z jagnięciną, oscypek, bunc w przyprawach, bryndza, pierogi z bryndzą, feta, jagnięcina na ruszcie.
Zapraszam i pozdrawiam! 🙂